לידן סילקו עורך דין - לוגו לבן

info@ls-lawyer.co.il  |  052-843-4317

לידן סילקו משרד עורכי דין

קווים מנחים בתהליך ייפוי כוח מתמשך: הנחיות להעצמת החלטות עתידיות

אם הייתי שואל אנשים; ברגע מסוים בעתיד הרחוק, בו היו מוצאים את עצמם חסרי אונים, אם הם היו מעריכים לו היה להם לצידם, כלי מהימן שיסייע בניהול מסודר של חייהם, ויעזור להם לקבל החלטות מכריעות מול אתגרי החיים, התגובה הקולקטיבית של כל אדם הייתה ללא ספק מאשרת בתוקף “כן, לו היה לי כלי כזה”

אין כלי משפטי חיוני יותר מייפוי כוח מתמשך המסמיך אתכם להכתיב אילו פעולות יש לנקוט וכיצד יש לבצע אותן במקרה שאינכם מסוגל לעשות זאת בעצמכם. באמצעות ייפוי כוח מתמשך, יש לכם את היכולת למנות מישהו שיטפל בכם, להגדיר כיצד הוא ימלא את התפקיד הזה, לקבוע לוח זמנים ברור’ מתי סמכות זו תיכנס לתוקף, כאשר אתם הופכים בלתי כשירים.

השאירו פרטים, והגיעו לפגישת ייעוץ ללא התחייבות !

 

מהו ייפוי כוח מתמשך ובמה הוא שונה מצוואה או אפוטרופוס?

לפי החוק, המושג ייפוי כוח הוא מסמך משפטי המקנה סמכות לאדם אחר (המכונה “מיופה הכוח בפועל, או “מיופה כוח) לפעול בשם האדם היוצר את ייפוי הכוח (המכונה הממונה) בעניינים משפטיים וכספיים שונים.

  • בעת עריכת ייפוי כוח מתמשך הממנה חייב להיות כשיר “מבין דבר”.
  • רק עו”ד מנוסה ובעל הסמכה יכול לערוך מסמך כזה.
  • מיופה הכוח הוא אדם אשר מונה על פי ייפוי כוח מתמשך לדאוג לענייניו של הממנה.

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי חשוב שמאפשר לכם לקבל החלטות היום בנוגע לעתיד בו אתם לא תוכלו להחליט, או להוציא לפועל דברים שהייתם מעוניינים לעשות, אבל אתם לא יכולים.

המונח המוכר בציבור אפוטרופוס, נוגע לאדם שממונה על ידי בית המשפט, בו גם משרד הרווחה נוטל חלק, ולאדם עליו מונה אפוטרופוס אין החלטה, לא מביע דעה, וגם אין לו דרך להסכים או לדחות את המינוי.

מינוי אפוטרופוס, הנובע מנסיבות שונות כגון חוסר כשירות, חוסר יכולת קבלת החלטות, או היות האדם קטין, אינו מקנה לאדם סמכות לקבל החלטות בשמו. במקום זאת, סמכות קבלת ההחלטות מופקדת בידי האפוטרופוס הממונה.

להבדיל מייפוי כוח מתמשך, שבעזרתו יש לכם סמכות למנות אדם מהימן שיקבל החלטות בשמכם במקרה שלא תוכלו לעשות זאת בעתיד מסיבה זו אחרת. אתם מחליטים למנות את האדם שעליו אתם סומכים.

בניגוד לצוואה, העוסקת בעיקר בעניינים לאחר פטירתו של אדם, ייפוי כוח מתמשך מתמקד בהבטחת מילוי רצונותיכם וטיפול בעניינים חשובים בעודכם בחיים כאשר תזדקקו לסיוע. ייפוי כוח לעומת צוואה הם מסמכים שמסדירים ענייני רכוש, אבל כל אחד בעיתוי שונה מן האחר.

בעת עריכת ייפוי כוח מתמשך כדאי להתחשב בהוראות של מסמך זה וכמו כן במקביל בהוראות הצוואה, כדי למנוע סתירות.

למה ייפוי כוח עדיף על אפוטרופוס?

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך חד פעמי, עורכים אותות פעם אחת, ונשאר תקף עד לפטירתו של הממנה (או עד לביטול במקרים מסוימים, כמו חזרת המצב הנורמטיבי של האדם).

הוא דומה לכל ייפוי כוח אחר, אבל להבדיל מייפוי כוח רגיל, ייפוי כוח מתמשך אתם מכינים מבעוד מועד ומופעל בעת הצורך.

ייפוי כוח מתמשך הוא תכנון משפטי מוקדם שלכם, בו אתם מחליטים איך אתם רוצים שיטפלו בכם במקרה ואתם לא מסוגלים לעשות זאת בעצמכם.

אפוטרופסות, שהיא דרך משפטית עיקרית לפני עריכת ייפוי כוח מתמשך (תיקון מס’ 18), נכנסת לפעולה כאשר קטין או בגיר אינו מסוגל לנהל את ענייניהם, כולם או חלקם, ואין לו אדם מוסמך לקחת אחריות. במקרים כאלה, יש צורך בפנייה להתערבות בית המשפט.

הליך האפוטרופסות מתנהל בין כותלי בית המשפט וכרוך במעורבות המדינה בקביעה מי ימונה לפעול מטעמכם. לעומת זאת, ייפוי כוח מתמשך משקף את ההחלטה האישית שלכם ומאפשר לכם לבחור מיופה כוח בהתאם להעדפותיכם, ולא להשאיר את ההחלטה בידי בית המשפט. דרך אפוטרופוס אין משמעות לרצון החסוי- הכל ייעשה בלי שתהיה לכם השפעה.

בהליך אפוטרופסות, אין הבטחה שכל ההחלטות יישמרו בתחום אחריותה של המשפחה, ובנוסף הליך האפוטרופסות יכול להיות ממושך ומורכב, ולהוביל לעיכובים במינוי בפועל בין היתר מפאת פיקוח הדוק על האפוטרופוס מרשויות המדינה לעומת ייפוי כוח מתמשך שכמעט ולא נדרש פיקוח.

והדבר החשוב ביותר – עלויות הליך אפוטרופוס גבוהות מאוד לעומת ייפוי כוח מתמשך.

זכרו כי בחיים, מינוי מישהו שינהל את ענייניכם בעת צורך עתידי אינו מוענק באופן אוטומטי לילדיכם או לבני הזוג. אלא אם כן מיניתם מישהו באופן ספציפי באמצעות ייפוי כוח מתמשך, חיוני לבצע הסדרים כאלה באופן יזום כדי להבטיח שענייניכם מטופלים כראוי.

למה באמת צריך ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך צובר פופולריות גוברת בקרב הציבור הישראלי מכיוון שהוא מאפשר לאנשים לתת הנחיות ברורות כיצד יטופלו ענייניהם, תוך לקיחת אחריות פרואקטיבית על עתידם גם בזמנים בהם אינם מסוגלים לקבל החלטות.

וכאן באמת מאירה חשיבותו של ייפוי כוח מתמשך. אתם יודעים, יש מקרים שבהם אדם הופך להיות בלתי כשיר ולא מסוגל לקבל החלטות. מצב זה, לא משאיר ברירה אלא להעביר את ההליך בבית המשפט ולבקש מינוי אפוטרופוס. עכשיו, דמיינו את עצמכם באותו רגע. האם לא הייתם רוצים להיות אלה שבוחרים באדם שאתם סומכים עליו, במקום להשאיר את הכל באוויר ובכפוף לנסיבות בלתי צפויות?

ייפוי כוח מתמשך הוא מכשיר משפטי חיוני הנותן לכם מעל לכל הגנה, שליטה ושקט נפשי מול אי כושר פוטנציאלי עתידי, ומבטיח שהאינטרסים שלכם נשמרים, בין היתר הוא מספק לכם:

  • הגנה עליכם בזמן בו אתם חסרי אמצעים – ייפוי כוח מתמשך מספק מסגרת משפטית השומרת על האינטרסים שלכם ומבטיחה שמישהו שאתם סומכים עליו יוכל לקבל החלטות בשמכם אם תהפכו לבלתי כשירים.
  • מניעת מתיחות וסכסוכים משפחתיים – עריכת ייפוי כוח מתמשך מוגדר היטב, יכולה לסייע במניעת סכסוכים בין בני משפחה שעשויים לאמץ דעות שונות לגבי אופן הטיפול בענייניכם, שכן רצונכם כבר מתועד ומחייב מבחינה משפטית.
  • עצמאות אישית – דרך ייפוי כוח מתמשך, אתם שומרים שליטה על מי יפעל כסוכן שלכם וכיצד הם יטפלו בענייניכם, מה שמאפשר לכם לשמור על תחושת עצמאות ולהגן על רצונכם.
  • הימנעות מהתערבות בית המשפט – ללא ייפוי כוח מתמשך, ייתכן שבית המשפט יצטרך למנות אפוטרופוס כדי לקבל החלטות בשמכם, מה שיכול להיות תהליך שלוקח זמן ועלויותיו גבוהות מאוד. קיום ייפוי כוח מתמשך מסייע למנוע התערבות כזו.
  • שקט נפשי – על ידי עריכת ייפוי כוח מתמשך, אתם יכולים להיות שקטים נפשית, בידיעה שיש אדם ייעודי שמוכן לפעול לטובתכם ולבצע את רצונכם כאשר אינכם יכולים לעשות זאת בעצמכם.
  • החלטות רפואיות – עם ייפוי כוח מתמשך לטיפול רפואי, אתם יכולים למנות מישהו שיקבל החלטות רפואיות בשמכם בהתאם להעדפותיכם וערכיכם, ויבטיח כי העניינים הרפואיים ואפשרויות הטיפול שלכם יכובדו.
  • ניהול פיננסים – ייפוי כוח מתמשך מעניק לאדם שמיניתם את הסמכות לנהל את ענייניכם הפיננסיים, כולל תשלומי חשבונות, ניהולי השקעות וטיפול בכל העסקאות הפיננסיות בשמכם, כדי להבטיח את רווחתכם הפיננסית בזמנים בהם אתם נמנעים מלעשות זאת בכוחות עצמכם.
  • תפעול עסקי חלק ובלתי פוסק – עבור בעלי עסקים, ייפוי כוח מתמשך מבטיח המשכיות בפעילות בכך שהוא מאפשר לאדם מהימן להתערב ולקבל החלטות כאשר הבעלים אינם מסוגלים לעשות זאת.
  • גמישות והתאמה אישית – ניתן להתאים ייפוי כוח מתמשך לצרכים הספציפיים שלכם, תוך הענקת סמכויות ומגבלות ספציפיות למיופה הכוח שבחרתם, ולהבטיח כי רצונותיכם וסדרי העדיפויות שלכם ימולאו במדויק. דבר כזה, אי אפשר להבטיח בדרך אחרת.

 

ייפוי כוח מתמשך מיועד עבור כולם.
אין הבטחה מי עלול לאבד את כשירותו בלי קשר לגיל.
כל אחד צריך לערוך ייפוי כוח מתמשך.
את ייפוי הכוח המתמשך מפקידים אצל האפוטרופוס הכללי.
כאשר מגיע הרגע להפעיל את ייפוי הכוח פונים אליו להפעיל אותו.

מהו התהליך והשלבים של ייפוי כוח?

עריכה- הפקדה- כניסת המסמך לתוקף- פקיעה/ביטול

השלב הראשוני והמכריע הוא למצוא עו”ד מנוסה

מתוך הכרה בחשיבותו של שלב זה. עו”ד יבחן היטב את המסמכים המשפטיים, ימציא פתרונות מתאימים, והכי חשוב, יוודא שלא מתעלמים מפרטים. גישה פרואקטיבית זו מסייעת למנוע קונפליקטים ומתחים פוטנציאליים בעתיד.

חשוב להגדיר את היקף הסמכויות המוקנות לעורך הדין באופן ברור וספציפי כדי למנוע אי בהירות או אי הבנות.

במסגרת תפקידי כעו”ד מנוסה המטפל בנושאים אלו, אני מדגיש בפני לקוחותיי את הקריטיות של הבחינה היסודית של ייפוי הכוח המתמשך. לאחר עריכתו, כל שינוי במסמך הופך בלתי אפשרי. כתוצאה מכך, אני מלווה את לקוחותיי בחריצות בכל היבט, תוך בחינת תרחישים שונים. לא מספיק לערוך ייפוי כוח מתמשך, אלא עליו להיות אפקטיבי.

השלב השני, עו”ד יקיים שיחה עם הממנה

לאחרונה, זוג צעיר ביקש את עזרתי בעריכת ייפוי כוח מתמשך. במהלך הדיון העליתי את נושא הנכסים הדיגיטליים והנוכחות המקוונת שלהם. להפתעתם, הם לא חשבו קודם לכן על ההיבט הזה. התלהבותם גברה ככל שהתעמקנו בפרטי פרטים לכל דבר.

אכן, עו”ד מנוסה חייב להיות בעל הבנה מקיפה של הסיטואציה כולה, הכוללת התייחסות להוראות הנוגעות אפילו לניהול וגישה גם לנכסים דיגיטליים. זה כולל היבטים שונים, כגון חשבונות מדיה חברתיות, חשבונות פיננסיים מקוונים וקבצים דיגיטליים. בחינה מעמיקה של עניינים אלה מבטיחה שכל ההיבטים החשובים נשקלים ומטופלים כראוי.

השלב השלישי, מתבצעת עריכת ייפוי הכוח וחתימה

עו”ד יערוך את המסמך. כדי ליצור ייפוי כוח מתמשך בישראל, על הממונה להיות “מבין דבר” ובעל יכולת משפטית להבין את מהות והשלכות מתן סמכות כזו. המסמך צריך לציין בבירור שהוא נועד להיות עמיד, כלומר הוא מופעל ונשאר תקף בעת אי כשירות.

השלב הרביעי

חתימה והפקדה וקבלת אישור.

השלב החמישי

כניסת הייפוי כוח לתוקף- בעת הצורך הפעלת ייפוי הכוח כאשר האדם נכנס למצב של בלתי כשירות.

אחרי ההפעלה מיופה הכוח ייקח לידיו את האחריות על הממנה ויפעל על פי הוראותיו של הממנה.

ביטול במקרה של מחלות נפש למשל, אשר מתבטאות בגלים, האדם נכנס למצב בלתי כשיר ואז חוזר למצב נורמטיבי.

ניתן לערוך את המסמך במשרדים שלנו, או בהתאם לנוחותכם. אנחנו מעמידים לרשותכם התמחות רב-תחומית בדיני עריכת ייפוי כוח מתמשך.

למשרדנו מענה איכותי ומקצועי לעריכת ייפוי כוח מתמשך הן מבחינת ייפוי כוח מתמשך לענייני גוף (רפואי) והן מבחינת ייפוי כוח מתמשך לרכוש. כולל פתרונות יצירתיים בנוגע למיופיי הכוח וסמכויותיכם בהתאם לנסיבות ולרצון הממנה.

מהם סוגי העניינים שבהם יכול הממנה לקבוע הוראות?

להנחיות רבות שניתנות על ידי אנשים דרך ייפוי כוח מתמשך.

בעת יצירת ייפוי כוח מתמשך, אתם יכולים לקבוע הנחיות והוראות שונות כדי להנחות את המיופה הנבחר שלכם בכשר לקבלת החלטות עבורכם ובשמכם.

ישנן שלושה סוגי עניינים, בעוד שההנחיות הספציפיות עשויות להשתנות בהתאם להעדפות ולנסיבות האישיות, הנה כמה דוגמאות נפוצות להנחיות רבות שניתנות על ידי אנשים דרך ייפוי כוח מתמשך:

עניינים רכושיים

ניהול כל ענייני הפיננסיים והרכוש של הממנה, השקעות, פנסיה, כל ענייני הבנקאות והכספים, מקרקעין, שכירות, וכדומה. לכן הממנה חייב לקבוע הוראות מפורשות בגוף ייפוי הכוח המתמשך, הסמכה מפורשת להפקדה, והסמכה מפורשת להוצאת כספים- הלוואות, מתנות. בין היתר:

  • ניהול פיננסי: התוויית קווים מנחים לניהול כספים, כגון תשלום חשבונות, ניהול השקעות, טיפול במיסים וניהול רשומות פיננסיות.
  • ניהול נכסים: פירוט הוראות לניהול נדל”ן, לרבות השכרה, מכירה או אחזקה של נכסים, וכן ניהול נכסים יקרי ערך אחרים.
  • תפעול עסקי: מתן הדרכה לניהול עסק, כולל הנחיות לפעילות השוטפת, השקעות עסקיות, שותפויות והחלטות אסטרטגיות.
  • תמיכה בתלויים: כולל הוראות לטיפול ותמיכה כספית בתלויים, כגון ילדים, הורים קשישים או אנשים עם צרכים מיוחדים.

עניינים אישיים

ללא מוגבלות וניתן לקבוע הוראות ספציפית לפי השקפתכם. למשל, תמיכה על ידי עובד סיעודי,ועוד.

בין היתר:

  • סגנון חיים והעדפות אישיות: הצעת הנחיות לגבי בחירות סגנון חיים, מנהגים דתיים, מסורות תרבותיות וערכים אישיים שהממונה צריך לשקול בעת קבלת החלטות.
  • הסדרי סיעוד: התוויית העדפות למוסדות סיעודיים, מטפלים או הוראות טיפול ספציפיות אם המנהל זקוק לדיור מוגן או לטיפול סיעודי.
  • תקשורת עם בני המשפחה: הבעת רצון לתקשורת שוטפת ועדכונים לבני המשפחה או ליקיריהם לגבי רווחתו של המנהל ותהליך קבלת ההחלטות.

ענייני בריאות ורפואה

כולל תרופות, טיפולים, אשפוזים, ניתוחים וכדומה.

  • החלטות בתחום הבריאות: מתן הוראות בנוגע לטיפולים רפואיים, טיפול בסוף החיים, העדפות החייאה, תרומת איברים ואפשרויות אחרות הקשורות לבריאות.

אפשר לתת הוראות בכל העניינים, אפשר לתת בחלק מהם.

לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962

“32ב. (א) אדם בגיר שהוא בעל כשירות רשאי, בייפוי כוח מתמשך שנתן לפי הוראות פרק זה (בפרק זה – ייפוי כוח מתמשך), למנות אדם אחר, אחד או יותר, שיהיה מוסמך לפעול בשמו בעניינים כאמור בסעיף קטן (ב) ולייצגו בקשר לעניינים אלה (בפרק זה – מיופה כוח), והכול כפי שיפרט הממנה בייפוי הכוח המתמשך ובהתאם להוראות לפי פרק זה.

(ב) ייפוי כוח מתמשך יכול שיהיה בענייניו האישיים של הממנה, כולם או חלקם, או בענייני רכושו, כולם או חלקם, ורשאי הממנה למנות את אותו אדם למיופה כוח לעניינים אישיים ולמיופה כוח לענייני רכוש.”

מומלץ תמיד לערוך מסמך רחב שיכול להסדיר את כל מכלול חייו שלל האדם.

מיופה הכוח ותפקידו

החוק נותן הנחיות ועקרונות ברורות למיופה הכוח איך לפעול עבור אותו ממנה:

  • שמירה על כבוד הממנה.
  • שמירה על פרטיות.
  • שמירה על החיים הפרטיים והחברתיים של הממנה.
  • עליו להיות בגיר.
  • הוא יסכים להתמנות ויחתום על ייפוי הכוח המתמשך.
  • מיופה הכוח מחוייב להתייעץ עם הממנה ככל שזה אפשרי ולהסביר איזה פעולות הוא נוקט.
  • ניתן למנות יותר ממיופה כוח אחד. מניסיוני, אני ממליץ גם למנות מיופה כוח חליפי, וזאת על מנת למנוע מצבי קיפאון.

 

עו”ד ידאג שהמסמך יהיה ניתן ליישום וניתן לפעול מכוחו.
עו”ד מנוסה ידע להמליץ לכם שיהיו גם מנגנוני הכרעה בתוך הייפוי כוח המתמשך.

השאירו פרטים, והגיעו לפגישת ייעוץ ללא התחייבות !

שאלות של לקוחות

לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962, רשאי להתמנות למיופה כוח
32ג. (א) רשאי להתמנות למיופה כוח, יחיד שמתקיימים לגביו כל אלה:
(1) מלאו לו 18 שנים;
(2) לא מונה לו אפוטרופוס ולא נכנס לתוקף ייפוי כוח מתמשך בעניינו, כל עוד המינוי כאמור בתוקף;
(3) לגבי מיופה כוח לענייני רכוש – בעת החתימה על ייפוי הכוח ובעת כניסתו לתוקף מתקיימים בו שני אלה:
(א) הוא לא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש”ם-1980, ולא ניתן לו הפטר;
(ב) הוא אינו לקוח מוגבל חמור כמשמעותו בסעיף 3 לחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ”א-1981;
(4) הוא אינו נותן לממנה טיפול רפואי כהגדרתו בחוק זכויות החולה, טיפול סוציאלי, סיעודי או שיקומי, תמורת תשלום, במישרין או בעקיפין;
(5) הוא אינו מספק לממנה מגורים תמורת תשלום, במישרין או בעקיפין, למעט אם הוא קרוב של הממנה;
(6) הוא אינו עורך הדין או בעל המקצוע שלפניו נערך ייפוי הכוח המתמשך, לפי סעיף 32יד או 32טו.
(ב) לא יהיה אדם מיופה כוח לפי פרק זה, ולא יסכים להיות מיופה כוח, של יותר משלושה אנשים, אלא אם כן הוא קרובו של הממנה.

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

כן, לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962
“ד. מינה אדם לפי סימן זה שני מיופי כוח או יותר שיפעלו במשותף, יחולו על מיופי הכוח הוראות סעיף 46(1) עד (4), בשינויים המחויבים, אם לא קבע הממנה אחרת בייפוי הכוח; התפנה מקומו של אחד ממיופי הכוח או שחדל לפעול, באופן זמני או לצמיתות, ימשיכו מיופי הכוח האחרים לפעול בהתאם לייפוי הכוח ולהוראות לפי פרק זה, כל עוד לא קבע הממנה אחרת בייפוי הכוח.”

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

תלוי איך טופס ייפוי הכוח יסומן וייכתב.
טופס ויתור סודיות של מיופי הכוח.
אישור רפואי.
צילום תעודת זהות של הממנה ו.או מיופי הכוח.
נספים וטפסים יוגשו לפי מידת ההוראות בייפוי הכוח
כמו חוות דעת של מומחים, נספח הנחיות מקדימות, וכדומה
כל מסמך אחר שהממנה יירצה לצרף לייפוי הכוח.

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

 

לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962
מיופה כוח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולות אלה:
“(1) המרת דת;
(2) קבלת החלטות או ביצוע פעולות שהיה מוסמך הממנה לעשות בשמו של אדם אחר או מתוקף היותו הורה או אפוטרופוס;
(3) מתן הסכמה למסירת ילד לאימוץ;
(4) השתתפות בבחירות;
(5) כל פעולה או הבעת רצון שמטופל, מיופה כוחו או אפוטרופסו רשאים או מוסמכים לבצע או להביע, לפי חוק החולה הנוטה למות, התשס”ו-2005;
(6) עריכת צוואה, קביעת מוטבים לגבי סכומים שיש לשלם עקב מותו של אדם לפי סעיף 147 לחוק הירושה, התשכ”ה-1965.
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), מיופה כוח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולה מהפעולות המנויות להלן, אלא אם כן הוסמך לכך במפורש בייפוי הכוח:
(1) (א) מתן תרומות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובסכום שצוין בו, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים.
(ב) מתן מתנות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובערך שקבע הממנה, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים, והכול למעט מתנות הנהוגות בנסיבות העניין.
(ג) מתן הלוואות אלא למי שצוין במפורש בייפוי הכוח ובסכום שצוין בו, ובלבד שהסכום לא יעלה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים.
(ד) פעולה משפטית אחרת או כמה פעולות משפטיות הקשורות זו בזו, ובכלל זה כמה פעולות הקשורות בעסקה אחת, ששוויין הכולל עולה על 100,000 שקלים חדשים ואינו עולה על 500,000 שקלים חדשים.
(ה) ביצוע פעולות במוצר פנסיוני, כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס”ה-2005 (בחוק זה – מוצר פנסיוני), למעט –
(1) הגשת בקשה לקבלת קצבה בהגיעו לגיל הפרישה לפי סעיף 3 לחוק גיל פרישה, התשס”ד-2004;
(2) משיכת כספים מקרן השתלמות שאינה בניגוד להוראות לפי סעיף 23 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס”ה-2005;
(3) משיכת כספים מקופת גמל לתגמולים שקבע שר המשפטים בצו, בהתייעצות עם שר האוצר, שאינה בניגוד להוראות לפי סעיף 23 לחוק הפיקוח על שירותיים פיננסיים (קופות גמל), התשס”ה-2005;
(2) (א) מתן הסכמה לבדיקה פסיכיאטרית, לטיפול פסיכיאטרי או לאשפוז, והכול בבית חולים כהגדרתו בחוק טיפול בחולי נפש, התשנ”א-1991, או לשחרור מאשפוז כאמור, בתנאים שקבע הממנה.
(ב) הסכמת מיופה כוח לפי פסקה זו לא תהיה תקפה אם במועד שבו התבקשה ההסכמה מתנגד הממנה לבדיקה, לטיפול או לאשפוז, אלא אם כן ייפוי הכוח המתמשך לעניין זה נחתם גם בפני פסיכיאטר, והממנה הסמיך במפורש את מיופה הכוח לתת הסכמה למרות התנגדותו.
(ג) לא ייחתם ייפוי כוח מתמשך לפי פסקת משנה (ב), אלא לאחר שפסיכיאטר כאמור הסביר לממנה את משמעות ההסכמה כאמור ואת תוצאותיה ונוכח לדעת כי הממנה הבין את הדברים וכי ייפוי הכוח ניתן בהסכמה חופשית ומרצון, בלא שהופעלו על הממנה לחץ או השפעה בלתי הוגנת ובלא ניצול מצוקתו או חולשתו.
(ד) הסכמת מיופה הכוח במקרה של התנגדות כאמור בפסקת משנה (ב) לא תהיה תקפה לאשפוז העולה על 48 שעות או אם באותה העת הממנה מסוגל לתת הסכמה מדעת.
(ד) על אף האמור בסעיף קטן (א), מיופה כוח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולה משפטית מהפעולות המנויות להלן, אלא אם כן נתן לכך בית המשפט אישור מראש:
(1) העברה, שעבוד, חלוקה או חיסול של יחידה משקית בחקלאות, בתעשייה, במלאכה או במסחר, או של דירה;
(2) עסקה במקרקעין, למעט השכרה של נכס לתקופה שאינה עולה על חמש שנים שהוראות חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל”ב-1972, לא חלות עליה;
(3) המחאה או שעבוד של זכות לקבלת זכות במקרקעין;
(4) השכרה שחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל”ב-1972, חל עליה;
(5) הסתלקות מחלק או ממנה בעיזבון או העברה או שעבוד של חלק או מנה בעיזבון;
(6) מתן תרומה בסכום העולה על הסכום שנקבע בייפוי הכוח או בסכום העולה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים, לפי הנמוך, והכול ובלבד שניתנה לכך הסמכה מפורשת של הממנה;
(7) מתן מתנה שאינה נהוגה בנסיבות העניין; ואם ניתנה הסמכה מפורשת – מתנה כאמור בסכום העולה על הסכום שנקבע בייפוי הכוח או בסכום העולה במצטבר על 100,000 שקלים חדשים, לפי הנמוך;
(8) פעולה משפטית אחרת, ובכלל זה כמה פעולות הקשורות בעסקה אחת, ששוויין עולה על 500,000 שקלים חדשים, או על 100,000 שקלים חדשים – אם לא ניתנה הסמכה מפורשת כאמור בסעיף קטן (ג);
(9) משיכת כספים מקופת גמל בניגוד להוראות לפי סעיף 23 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס”ה-2005, כמשמעותם בסעיף 87(א)?(2) לפקודת מס הכנסה, העברתם לאחר, שעבודם או עיקולם לפי סעיף 25 לחוק האמור;
(10) מתן ערבות או מתן הלוואה; ואם ניתנה הסמכה מפורשת למתן הלוואה – בסכום העולה על הסכום שנקבע בייפוי הכוח או בסכום העולה על 100,000 שקלים חדשים, לפי הנמוך;
(11) התחייבות לביצוע פעולה מהפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (10).
(ה) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), הסמכויות הנתונות לאפוטרופוס לפי רשימת החיקוקים המנויה בתוספת השנייה יהיו נתונות גם למיופה כוח, בשינויים המחויבים ובכפוף לתנאים שייקבעו בתוספת האמורה, ובלבד שאותה סמכות נכללת בעניינים שנמסרו למיופה הכוח בייפוי הכוח המתמשך, ובכפוף להוראות שנקבעו בייפוי הכוח המתמשך;
(2) השר, לאחר התייעצות עם השר הממונה על ביצועו של חיקוק ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי לשנות, בצו, את התוספת השנייה.
(ו) על אף האמור בסעיפים 5 ו-16 לחוק השליחות, מיופה כוח יהיה מוסמך למנות שלוח לצורך ייצוגו של הממנה בהליכים משפטיים, ובכל הנוגע לענייני רכוש – הוא יהיה מוסמך למנות שלוח לביצוע סמכויות מבין הסמכויות שהוענקו לו בייפוי הכוח, והכול בכפוף להוראות שקבע הממנה בייפוי הכוח ולהוראות בית המשפט כאמור בסעיפים 32כז ו-32כח, ואולם מיופה כוח לא יהיה מוסמך למנות מיופה כוח אחר לפי הוראות פרק זה.
(ז) הוראות סעיף 48 יחולו, בשינויים המחויבים, לעניין פעולה משפטית בין הממנה לבין מיופה הכוח, בן זוגו או קרוביו של מיופה הכוח ולעניין פעולה משפטית בין שני ממנים שמינו מיופה כוח אחד; ואולם –
(1) אם הסמיכו שני הממנים במפורש בייפוי הכוח את מייפה הכוח לייצגם בפעולה משפטית ביניהם מוסמך מיופה הכוח לייצגם אף בלא אישור כאמור באותו סעיף;
(2) מיופה הכוח מוסמך לייצג את הממנה לעניין פעולה ביניהם, בלא אישור כאמור באותו סעיף, אם מיופה הכוח הוא קרוב של הממנה ומנהל עמו משק בית משותף והממנה הסמיך אותו במפורש לעניין פעולה הקשורה בניהול השוטף של משק הבית המשותף.”

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962
“32יז. (א) ייפוי כוח מתמשך יופקד אצל האפוטרופוס הכללי; ההפקדה תהיה במסירת עותק מקורי של ייפוי הכוח בידי הממנה עצמו או בידי עורך הדין שבפניו הוא נחתם; הפקדת ייפוי הכוח היא תנאי מוקדם לכניסתו לתוקף.
(ב) ייפוי כוח רפואי שלא הופקד אצל האפוטרופוס הכללי כאמור בסעיף קטן (א) יהיה תקף לשנה; נכנס ייפויי הכוח לתוקף במהלך אותה שנה, ימשיך לעמוד בתוקפו, בכפוף להוראות חוק זה.
(ג) הופקדו כמה ייפויי כוח מתמשכים באותם עניינים, ייפוי הכוח האחרון באותו עניין הוא הקובע.
(ד) האפוטרופוס הכללי או מי שהוא הסמיכו לכך יאשר בכתב, על גבי העותק של ייפוי הכוח המתמשך שנמסר לו, כי ייפוי הכוח הופקד כאמור בסעיף קטן (א); אישור כאמור יהיה ראיה לכאורה לכך שהאדם הנקוב בייפוי הכוח כממנה נתן את ייפוי הכוח וכי ייפוי הכוח ניתן לכל המאוחר ביום ההפקדה.
(ה) השר רשאי לקבוע הוראות לעניין הפקדת ייפוי כוח מתמשך לפי סעיף זה ושמירתו, וכן לקבוע אגרות בשל הפקדת ייפוי כוח מתמשך או בשל קבלת מידע עליו או העתק ממנו.”

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

כן, לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962 ” ביטול ייפוי כוח מתמשך בידי הממנה,
32כג. (א) ממנה רשאי למסור למיופה הכוח הודעה בכתב על ביטול ייפוי כוח מתמשך שנתן; ביטול ייפוי הכוח המתמשך ייכנס לתוקפו במועד מסירת ההודעה כאמור.
(ב) הממנה ימסור לאפוטרופוס הכללי הודעה בכתב על ביטול ייפוי הכוח; ואולם אין באי-מסירת ההודעה לאפוטרופוס הכללי כדי לפגוע בתוקפו של הביטול אם מיופה הכוח קיבל הודעה על כך בהתאם להוראות סעיף קטן (א).
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), חזר בו הממנה מהודעת הביטול והביע את רצונו שמיופה הכוח ימשיך בתפקידו, רשאים מיופה הכוח או הממנה לפנות לבית המשפט בבקשה לחידוש תוקפו של ייפוי הכוח; קיבל בית המשפט את הבקשה, יקבע את המועד לחידוש ייפויי הכוח.
(ד) ממנה רשאי לקבוע במפורש בייפוי כוח מתמשך כי הוא יעמוד בתוקפו גם אם יודיע על רצונו לבטלו כשלא יהיה בעל כשירות; קבע ממנה כאמור ואולם ביקש לבטל את ייפוי הכוח המתמשך לאחר שהוא חדל להיות מסוגל להבין בדבר, ימשיך ייפוי הכוח לעמוד בתוקפו, ואולם הממנה או מיופה הכוח רשאים לפנות לבית המשפט בבקשה לבטלו; ראה בית המשפט כי התקיימו נסיבות המצדיקות את ביטול ייפוי הכוח, יבטלו ויחולו הוראות סעיף 32כט(ה) ו-(ו).”

מומלץ להתייעץ עם עו”ד מנוסה בעריכת ייפוי כוח מתמשך.

*השימוש במידע במאמר על בסיס תכנים אלו, הוא על אחריותכם המלאה והבלעדית, אתם נושאים באחריות לפעולותיכם ותוצאותיהן.
התוכן במאמר, אינו מהווה חוות דעת מקצועית או עצה, המידע אינו תחליף להיוועצות עם עו”ד. העושה שימוש במאמר, נותן הסכמתו כי לא תהיה לו כל תביעה, דרישה או טענה, מכל סוג שהוא כלפי האתר ו/או בעליו ו/או מפעיל האתר ו/או כלפי צוות האתר, לרבות כותבים, עורכים ויועצים המשתתפים בהפעלתו.
המידע המופיע במאמר, אינו מהווה המלצה לביצוע, או אי ביצוע מהלך כלשהו, מחובתכם להתייעץ עם עו”ד לפני כל פעולה.

נושאים קשורים:
למעבר לווטצאפ אנא הזן מספר טלפון